TEGY története

Idén 17. alkalommal indul útjára a Danone Kft. "Tegyünk Együtt a Gyermekekért" (TEGY) társadalmi célú programja. A vállalat az 1999-ben elindított keretprogramja égisze alatt valósítja meg a társadalmi célú támogató kezdeményezéseit.

A Danone Kft. összesen 305 millió forint támogatással járult hozzá társadalmi célú kezdeményezésekhez, ezen belül pedig több mint 274 millió forinttal támogatta a magyarországi gyermek-onkológiai és rehabilitációs központok által kezelt daganatos beteg gyermekek rehabilitációját, valamint az egészséges klinikai táplálkozásukat segítő programok megvalósítását. A TEGY társadalmi célú program 14 évi tevékenységéről a 2012.tegy.hu oldalon olvashatnak.

2013-ban a Danone Kft. - az egészséges életmódot és táplálkozást támogató küldetésével összhangban - indította el a kiegyensúlyozott életmódra ösztönző programját Budapesten a X. és XIV. kerületben, Debrecenben, Pécsett, Szegeden és Szombathelyen. A 2013. évi programról itt olvashatnak. 2014-ben a programot Budapest II. és X. kerületében, Debrecenben, Győrben, Kecskeméten Pécsett és Szegeden valósítottuk meg. A 2014. évi programról itt olvashatnak.

Az idei év első félévében a program Budapest II. és X. kerületében, Győrben és Kecskeméten valósult meg, a második félévben pedig ismét Debrecenben, Pécsett és Szegeden folytatjuk az egészséges életmóddal kapcsolatos ismeretterjesztést. A program keretében a gyermekek megismerkedhetnek az egészséges táplálkozás fő elemeivel, megtudhatják, hogy mire kell figyelniük a kiegyensúlyozott étkezés kapcsán, és azt is, hogy mennyire fontos a testmozgás. Többek között azért is, hogy jobban teljesítsenek az iskolában és kirobbanó formában érezzék magukat nap, mint nap.